Close Download image Back to top

Yenilenebilir enerji – Türkiye

Download image

EnBW 2009 yılından bu yana Türkiye'de çok başarılı bir ortaklık yürütmektedir. Türk ortak şirketi Borusan Holding ile birlikte Borusan EnBW Enerji Ortak Girişimi aracılığıyla burada yaklaşık 725 MW kapasiteli üretim tesisleri işletmektedir. Önümüzdeki yıllarda da yenilenebilir enerjilerin yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

Not

Bu sayfadaki bilgiler ayrıca Almanca ve İngilizce olarak mevcuttur.

Türkiye’deki faaliyetlerimiz

Download image
Download image

Başarılı bir ortaklık

Ortak şirketimizin üretim portföyü, ağırlıklı olarak onshore rüzgar santralleri (517,9 MW), bir hidroelektrik santrali (50,3 MW) ve iki güneş enerjisi santralinden (8,8 MW) oluşmaktadır.

Türkiye’deki onshore pazarı Almanya’daki ile karşılaştırıldığında, önemli bir fark görülmektedir: Türkiye’de EnBW’nin entereselerini temsil eden EnBW Holding A.Ş.’nin Genel Müdürü Buğra Borasoy, “Burada üretimi 50 MW’ın altında olan onshore rüzgar santralleri bizim için pek ilginç değil”, diyor.

Saros Rüzgar Santralinin (148 MW) tamamlanmasından sonra Alman-Türk ortaklığı Borusan EnBW Enerji’nin halihazırda 517,9 MW olan kurulu güç kapasitesi 665,9 MW’a çıkacaktır.

Burada üretimi 50 MW’ın altında olan onshore rüzgar santralleri bizim için pek ilginç değil.

Temsil eden EnBW Holding A.Ş.’nin Genel Müdürü Buğra Borasoy

Borusan EnBW Energy Ortak Girişiminin projelerine toplu bakış

EnBW Türkiye’de

Merkezi İstanbul’da bulunan EnBW Holding A.Ş., EnBW’nin yüzde 100 iştirakidir. Öte yandan EnBW Holding A.Ş., EnBW’nin 2009 yılında Borusan Holding ile birlikte kurduğu Borusan EnBW Enerji Ortak Girişiminin yüzde 50 hissedarıdır. Borusan Grubu, Türkiye’nin çeşitli sektörlerde (çelik sanayi, BMW ve Caterpillar distribütörlüğü, lojistik ve enerji sektörleri) faaliyet gösteren en büyük holdinglerinden biridir.

Ortak girişimin yaklaşık 150 çalışanı bulunmaktadır ve tüm faaliyetlerini, hisseler 50/50 şeklinde olmak üzere, ortak bir yönetimle yürütmektedir. Halihazırdaki portföyünü, rüzgar ve hidroelektrik santralleri ve iki küçük güneş enerjisi santrali oluşturmaktadır. Önümüzdeki yıllarda, öncelikle yeni kara üstü rüzgar enerji tesislerinin işletime geçirilmesi planlanmıştır.